sobota 2. března 2013

Face painting motýl/ Butterfly

Face painting

Mezi mé oblíbené koníčky patří malování na obličej (face painting). Takovýto koníček nezabere moc času, avšak vyžaduje alespoň malou vzručnost. Počáteční investice se může pohybovat od několika stovek až okolo tisíců. Vše záleží jenom na nás, kolik do toho budem investovat a s jakým vybavením si vystačíme. 
Mé začátky:
Tak asi jako každý kdo s tímto začínal jsem i já začínala se šminkama a levným make-upem. Následoval tréning s barvama na obličej v tyčce, který neposkytoval tolik možností. Pak přišla první příležitost a zároveň zátěžová zkouška. Přišla nabídka malovat děti na motosraze v roce 2012. Musela jsem si nakoupit profesionální barvy a trénovat na všech dětech v rodině. Musím říct že toto mě nakoplo a donutilo pokračovat a rozvíjet můj koníček.

Návody: 
Říkala jsem si že bych ráda podpořila Ty lidi, kteří teprve začínají, nebo se odhodlávají začít. Občas sem vložím pár stručných návodů s komentáři. Dnes bych ráda začla motýlem. Nu podívejte se, s případnými dotazy do komentářů. Všem přeji hezký víkend. 
Základem motýlka je stínování. V tomto případě začínáme žlutou barvou kterou roztíráme směrem do půlky tváří. Následuje světle oranžová/oranžová která se roztíráním smíchá (blenduje) se žlutou. Takto přidáme i poslední červenou barvu (tou vytvarujeme obrys motýlka). Všechno děláme houbičkou, snažíme se aby nikde nevznikly šmouhy. Pokud nemáte houbičku přímo speciální stačí vám roztříhat i houbička na nádobí.
Dalším krokem je nakreslení černých linii. Začínáme tělíčkem motýlka ( vlastní fantazie) a pokračujeme kresbou nad obočím. Je na nás jak uděláme vrch křídla na ukázku mam každou stranu trošičku jinou(jiný sklon). Doporučuji potom namalovat u větších dětí černé linky na oči se slzičkami. Poté necháme uschnout, dítě nesmí oči otevřít jinak se Vám to rozmaže. 
Poté začneme malovat tváře, začínáme od vrchu spirálkami až skoro k bradě. Druhá linie vede od špičky nosu k první linii. Poslední, co uděláme jsou bílé tečky, ty děláme pomocí tečkovače nebo menšího štětce.
Tento motýl byl vytvořen během 10 minut, proto ta kvalita. Snad Vám návod alespoň trošku pomohl. Krásný den Eloora.

Žádné komentáře:

Okomentovat