pátek 31. července 2015

Krkonošman aneb zážitková brigáda

V sobotu 25. 7 jsem si přes Facebook našla brigádu. Jednalo se o organizování dopravy při triatlonu Krkonošman.

Měli jsme se sejít v 11 hodin před restaurací na Dolcích. Proto jsme vyjeli podstatně dřív, abych přijeli v čas. Co čert nechtěl, po cestě se zpravovala silnice a tak jsme přijeli za 5 minut 11. No samozřejmě, už s námi nikdo nepočítal na naše místo dali jiné dobrovolníky. Byla jsem z toho celá špatná a naštvaná, ale pak přišel pan pořadatel a nabídl nám trošku jinou práci. 


Místo hlídání křižovatky jsme dohlíželi v depu. Vyfasovali jsme zelenou vestičku, píšťalku a dvě židličky se stolečkem. Práce to byla super, z první ruky jsme viděli jak se závodníci ženou z vody ke svému kolu, jak se převlékají a někteří ještě mokří běží i s kolem ke startovní čáře. Na čáře rychle nasedali na kola a hurá do největšího kopce. No a protože diváci byli ukáznění, skoro jsme neměli co dělat :) Když doběhl poslední závodník, následovalo rychlé přeorganizování trasy a byla pauza, kdy byli všichni na trati. To jsme pak jen hlídali jejich věci, aby někdo něco nevzal :)


Po krátké pauze začal pravý závodní shon i pro nás! Rychle si připravit ovoce, zeleninu, pití a ostatní věci na občerstvovací zastávku. Díky tomu jsem se naučila míchat iontový nápoj, správně nařezat meloun, jak podat běžcům pití, k čemu slouží houbičky ve škopku a další :)
Po velkých rychlých přípravách, jsme všechno nanosili do dodávky a ta nás zavezla na jedno z kontrolních míst. Tam jsme sotva stíhali vyložit věci, když přiběhl první závodník, chudák ani nemohl dostat napít, protože nic nebylo nachystané. Než přiběhl druhý tak jsme se polepšili a vše připravili. 

A jak takový občerstvovací stánek na závodě vypadá? :) 

 Na fotce dole v rohu je možné vidět sůl. Hrozně sem se divila. Jak je možné že si máčí meloun do soli? Nebo banán? Prý je to proti křečím :)


Brigáda nám měla končit ve 3 odpoledne, ale s tím jak závodníci běhali, a jejich vyčerpání bylo větší a větší jsme občerstvovali do 7 večer. I tak mi to nevadilo, protože jsem byla celý den s Vašíkem, vydělali jsme si nějaké to kapesné a hlavně máme zkušenosti :)

Doufám, že si letos stihnu najít ještě nějakou zajímavou jednorázovou brigádu, která by mě bavila a něco mi dala :) 

Děkuji za vaší návštěvu Eloorka

Žádné komentáře:

Okomentovat